apan dansar reggaeton 22:45

Klockan 8:30 vid gamleststorget idag frågar en snubbe med rosa lugg om jag har varit på rejvet. Jag säger nej men han fortsätter att häva ur sig bullshit. Suckar högt och blir åter igen irriterad på mig själv istället för honom. Precis som när jag pratade med sköterskan på vårdcentralen spinnaren mittimot eller när jag snackade med Mr. Von Bachien bla bla på Nordea eller när jag får en utskällning av en maläten man med två resväskor vid hagakyrkan. Framgång sitter dessvärre i egot. Och förmågan att inte kunna rannsaka sig själv. Balansgången är däremot valbar. Min mamma tycker att det rimmar på Valborg och jag tänker på trettonåriga små ofrivilliga tjugohundratalsoffer som somnar stilla i vasaparken till toner av fyllda konstiga chalmerister i rockar och studentbubblor. Allt vi behöver är vila. Men. Det är en helt annan historia.

Sista lördagen i April spenderades på Ikea och bauhouse med miss P.
På kvällen bangade jag SMK och nostalgitripp bakåt i tiden för en fest med ior, en apa, ett fingermonster och en krokodil. Tror det var dragläge och personalfest i bullfabriken. Smyger sakta och Jag vet inte vad jag sa i telefonen i natt. Sitter och vilar på en stol med räkningar och vuxenpoäng, väntar på att mitt svennesamvete ska vakna till och göra som alla andra vill. Jag åker båt och vid snobbrännan har dom rivit det lilla huset med stora fönster precis vid havet och på ICA säljer dom fortfarande rosa krabbfångare och läkemedel i ett låst glasskåp. Någon har fastnat någonstans mellan -81 och -89. Verkar ändå inte bry sig. Ror sin eka på söndagar och sparar pensionspengar på vardagar. Någon har fastnat i sitt bullshitträsk, konfronterar kvinnor i allra högsta misslyckande grad på söndagar och kastar skit på efternamn som slutar efter vallgraven. Jag ser över globen, runt två längder av shoppingrundor och möter två helt olika världar någonstans på mitten. Hem ljuva hem.

uttrycksfullt stammar stumma

Avtryck, intryck, uttryck, påtryck. Känner trycket mot mina trumhinnor, lacken som falnar och pulsen som stiger klockan 05:35-06:34 nästan varenda dag. Min hårfärg bleknar sakta med säkert bort. Mitt huvud kokar och insikten om att inget kommer for free spelar huvudrollen i en ganska väsentlig pjäs. Jag förundras över hur man kan jobba på samma arbetsplats i fyrtio år, hur en anpassning egentligen fungerar och att jag efter tre år i min lya först idag gör adressändring. Det kostar 190 spänn för eftersändnibg i 12 månader. Blir smått smånervös av fett kursiverade 12 månader. Har man tillräcklingt med guts i nerven att stanna? Att slå sig till ro och bygga en plan? Vet inte. Jag bygger i alla fall lager på lager av stresssymptom, ångestattack och panic at the disco tillsammans med vitaminbrist. Jag ser en kille som jag ofta ser vid SKF, han har en grön tuppkam och texten "fuck daily day" på barhyllade skallen. I gråbo bor en man med tre skotthål genom vardagsrummet och badrummet. Idag skiner solen på kunsportsplatsen och vi betalar 58 kr för två kaffesumpiga kaffe latte.

Mina tankar väcker kärleken, jobbet, uträknad smygreklam och blåa borgar. Pallar man verkligen avtryck, intryck, uttryck, påtrycken? Vetefan.

+ känn pepp - Timbak!
+ shout out loud
+ mamma

kameralins i ett a-klassat brev

image117
Kampanjen om reklamfria måndagar och bojkott av svepet är bara början. Har bara börjat. Uppsägningstid på en månad låter länge för en vikarie. Imorgon pungar jag ut 754 spänn för att en halal snodde min kamera i London. Folksam bestämmer sig för on off som har typ fem kameror i den sjunkande prisklassen jag får välja mellan. Never ever nikon coolpix, allt annt duger. Sitter och skriver festivalguide och blir så pepp! John Legend till Roskilde. MAMA! Sen blir man pepp av videon på annas ej uppdaterade blogg och av snygg naken som börjar om 14 minuter, haha. Min qxmail går från 0 olästa till 10 stycken på mindre än en timma. Status ligger i digitala communities. I sooo sure.

tillbaka never svunnen


image115Igår började Viktoria brinna och vi möblerade om i vardagsrummet. Jag har 16 kronor på mitt konto och rastlösheten förtjänar i nga kommentarer. Drömmer om att det är en tävling, om osynligheten och sängar som lutar inåt. På engelska tapetmagasinet ser jag en orange tapet med bruna hängande blommor. Rosa tänker på apor som trillar ner från ett träd och aldrig kommer upp igen när hon lyssnar på klassiker från 1979. Jag vill vara tingeling och att han skall vara peter pan. Men han vill inte, säger Rosa. Det vankas bröllop och åldersnoja. Anyway, tänker på Rio de Janiero och på hur Sanna är så lik Ebba Hultkvist och på deras stuga i brazil och på hur gabbi älskar norge och på vart min stol har tagit vägen. Tegan and Sara gör en cover  på dancing in the dark, den stillar min oro inför fastighetsvärden som låter huset stå och falla, långsamt och tyst. Tillfälliga illfälligheter. 

komplettera med hjärnfunktioner


image114Charlotte säger att det är skönt attt känna känslan av att vara på väg någonstans. Jag håller med med ett Mmmmmmm...Idag spelade vi Johnny cash liveplatta på jobbet vilket var som en ganska big realese me. Igår var det typ tjugotre grader i solen och idag sprang jag i en trappa som leder till himlen. I Majorna spelar man fotboll, i slottskogen spelar man rejvkubb, på Handels utbildas karriärhuntade unga politiker och jag råkade ta miss Lundhs bräda till kontoret imorse, förlåt älskii.

The pursuit of happiness är föresten typ stövelkastning i scoutkåren, rosentaggar i ryggen och lunchraster typ - 96. River räkningar och låtsas att jag är på väg in till stan, till ICA, till jobbet. Stannar i gaderoben, väntar på en vän från London, en vän från -96 och långa samtal.

I'm not scared, just changing vrålar ipod nano till mig. Tänker på osthyvlar i trä och historieböcker. Jag söker kurser till univeritet för att backa up mitt liv. Gör säkerhetskopior på mina bilder för att ens komma ihåg det. Glömmer att trycka på play ibland och och och och jag är inte den som är den, jag är den andra. Tystnad föder en slags konstig respekt.

Typ hela sommarens pepp:

Erykah Badu till
Wayouwest
Ingen B-sortering under sommaren (bestående pepp)
Timbaks nya (Sommaren 2005!!!)

BJÖRK TILL ROSKILDE! MAMA..

sprickor i mitt minne du soul milk and honeySaknar London så att jag vasen i fönstret
spricker och benen i trapporna snavar mot en allt mer uttråkad skala tankar när jag sakta smälter den här låten. Snart drar Vanja igen. Till frankrike den här gången. Känner för att säga upp mig och följa med ut på äventyr.

För ett tag sen mötte jag en snubbe
som precis kommit hem från fredstyrkan i Irak. Jag frågade hur det var där nere. Han svarade förjävligt. Jag ville egentligen inte men jag var ju tvungen. Han tar sista slurken av sin gin&tonic och vandrar vidare i natten. Han kommer från Borås, knappt tjugofem. I Soho vandrar man mellan gränder som ser likada ut, har svårt att verkligen hitta ut. Undrar hur det känns i Irak.

På Carnaby st. ser man svensken som jobbar i en bar där borta och över en smuggel-svindyr-starbucks-capis ser man reklambyråer i personalmöte. Solen sprängs i två månader totalt. 28 bilbomber sprängs på två månader totalt. Totoro har nypremiär på svenska biografer i två månader totalt. Känner pulsen mot vasen. Skriket mot pannan. Känner distansen till London. Kärleken exploderar exakt hela tiden totalt. Och inget kan vara mer värdefullt. Ge oss lite riktiga kärlekskrigare.

stjärnfiske i dalarna

image113


http://www.dalhalla.se/

äggfest och laktrisshots


                   

Den RIKTIGA ROCKY & BRITTA YORK - a new beginning

brittas sound


image108
Min syster säger att hon kunde höra knopparna på träden slå ut förra våren.

B11

För visst går allting sönder tillslut. En klok syster och några lägenhetsnycklar senare står jag ensam stark och drivs av tanken på tonårspojkars knappt kapabla försök att impa med cykelstyren tusen centimeter mot himlen. Styr stegen mot motorvägen. Tar två kliv i ojämn riktning. Vinglar mellan trisolde och harald treutiger, Björk och Allan Skans. Riktar en femtiolapp mot jugoslaven i busskuren. Låtsas att jag inte syns och speglar mig i reklamen. Det sägs att rulliansen av komers inte fungerar på sommaren. Då ligger pamparna och glassar i solen medan vi andra knegar för en kebab på Ånäsgrillen. Tusen klasser i en värdsdel. Kollosala klubbkvällar och sommargräs. Somna på mitt bröst min vän.

Med en markant ryckning placerar jag mig i det rutinmässiga facket, allt det där kommer sen. Alla kan komma sen fuck you. Sveper runt i gamlestan och funderar på karriärskvinnor. Fikar varmt vatten över emaljen med vanja och pratar om människor som ligger oss närmast, så sweet omlindade i små höbalar kring hjärtat. Man kommer alltid tillbaka dit man började. Och där det slutade. Glider runt på zappningsmaraton rodeo/din mamma, kastar popcorn på lättklädda chearleders. Känner att jag river sönder något som en gång varit vackert, känns ODD minst sagt på det sätt det ter sig. Reaktion typ. B2, A11. Finns det nån handbok janna? Jag behöver en Linda skugge eller något med havreprotein i munnen. På min dörr står det fredagsöl och öppet hus. Samboliv och schysst häng i Mattisborgen. Klychan är värdig!

yours truely,
image107