när vi jobbar så jobbar vi hårt

image177Åker ett lugnagatantåg upp till sthlm. Går till hotellet och byter om illa kvickt. Det är stekhett i stan och damm från rivningsarbetet vid centralstationen borrar sig in i våra näsor. Jag går till Hötroget och köper nötter och räksmörgås. På trappan till konserthuset sittar jag i det svettiga myllret och läser gp. Beger mig mot NK och parken mitt emot,  på vägen köper jag två scarfer och två böcker. Glider över plattan och förbi annas brorsas flickväns förra studentlägenhet. Fyra timmar senare är jag på hotellet med sushi och bruna kinder.

17:40 går tåget till malmö. Jag och Pär har en lång disskussion om det gamla kriget mot göta och svea. Vår slutsats blev att östgötar är mer otrevliga än västgötar. Vårt resanomang bygger vi på att de inte har kommit i kontakt med folk lika mycket som vi. För mycket glesbyggd. Alla i första klass är ohyggligt otrevliga. Dom försöker lura mig också. Jag säljer sprit för tusen spänn och i andra klass sitter Johan Glans och suger på sitt barns napp. Vi gör sjuka utrop så att hela tåget skrattar. Fatta att deta tar fyra timmar sthlm -malmö med ett direkttåg. Sjukt lång tid. Vi dricker kaffe, fikar, äter choklad, fikar och tiden tickar. Vi åker förbi gräsbränder i i småland och gröna toppar i skåne. I Malmö rullar vi våra rullväskor mot hotellet. Det är varma vindar i den här stan. Känns som om vi är på charter.

Scrubs klistrar sig mot min hjärna. Brandlarmet på hotellet går två gånger. Tåget går 6:45 och vi har fyrtio resenärer. Vi fikar, läser tidningen, fikar och ser sveriges bönder vakna till liv med knopparna på alla björkar som finns längs västkusten.

uppdatering trillar fram

Efter en tid av non-ork att engagera mig i britta yorke var det dags för uppdatering. Det buggar lite här och där i know. Dessutom är headbilden inte klar än. Hoppas ni lever över. Stay tuned.


kvinnor kan

Sitter i ett soligt skövde. Har pisstråkigt och spring i benen. På tåget hit var det jag, tågmästare Sofia, en tågmästartant och en brud som lokförare. Aint that girlpower?! Eller i alla fall för att vara ett gammalt statligt bolag, som inte tillät brudar att vara tågmästare för bara några decensier sen. Den första kvinnliga tågmästaren i Sverige is still alive (och jobbar) och det säger ju en hel del.

the streets of nordenskiöldsgatan and downtown

Idag hade jag möte med en fransyska, ryska och en grek i ett kontor övanför hagabion. Bokstavligen blev det en svengelsk diskussion och antagligen en början på ett mycket intressant projekt, stay updated.

I lördags var jag i Karlstad när hela bekantskapskrets 1.0 var på skoldisko, ölhak eller håkankonsert. Vad gjorde jag? Jo jag var på skabbhotell a la Karlstad och såg på caprisiosa.

I torsdags var jag, miss p och sabine på svanen, vi hittade en svan också. Dessutom var han bög. Innan vi gick in på svanen var vi tvugna att ta kort på the real svan, detta skedde omsorgsfullt av Sabine.något band sökte ny gitarrist


jobbiga nätter

20080405_160049_122952
Division of Laura Lee FOTO: Emma Svensson/ROCKFOTO

Jobbignatt.nu 1.0
Sitter och skriver färdigt recensioner för morgondagens publicering. Dricker Kaffe och är extremt hungrig. Matintag har inte varit prioritet den här veckan. Dels för att jag inte har okat eller hunnit för den delen heller. Dessutom var jag på fest förut och blev ledsen i en trappuppgång.

Problem.nu 1.0
Egoism. Tidsbrist. Målmedvetenhet.

Brasaker.nu 1.0
Idag träffade jag extremt trevliga Division of Laura Lee, pepp på det bandet. Mer ödmjukhet till oss alla.

Fatta.nu 1.0
Tror inte jag har insett vad som har sagts i vissa trappuppgångar ikväll.

Jobbignatt.nu 2.0

Hur kan man lyssna på Lasse Lindh?! Han är så sjukt pretta a la Håkanwannabe/Per Gessle eller en töntLedin. Hur fan gör man en objektiv recension när man redan från första början tyckte att han var en nolla.

Svimfärdig.nu 1.0

02:52 och jag är trött. Min sinnesbild orkar nog inte tänka alla överhuvudtaget. Dessutom väntar jag in nästa dag med skrämmande fasa i min vänstra lunga.karlstad och klamydiamannen från östberlin

KARLSTAD 21:29 Antar att jag sitter på stans i särklass finaste hotell. Inredningen är ett tappert försök till minimalism och stil, men snubblar mest på skitiga heltäckningsmattor och oskrubbade lister. Det vilar en slug småstadsstämmning över hela recceptionen. Over hela hotellet för den delen. Till rummet har man en vanlig nyckel och tjejen i receptionen har en trådlös handsfree till telefonen i örat, hela tiden (!) Det får mig att fundera över hur det är att fastna i saker och ting. PEOPLE 21:32 Jag läste om en fotoutställning om människor som har valt att stanna kvar. Människor som inte rör på sig. Det är beundransvärt att se hur folk står stadigt på sina rötter. Antingen är det ett stabilt val eller en djup suck i att inte tänka. Det sägs också att rotlöshet och rastlöshet är nyckeln till kreativitet.

Jag tänker på torktumlarliv, på tomma blickar och gråa nybyggda städer vid älven. Jag och tågmästare Anders (läs rubrik) pratar om övergivna platser, platser som någon bara överger. Man kan tänka på hur mycket histora som vilar där. Som vi och tiden bara kastar bort. Alla små lador och gårdar i värmlandskogarna som står i förfallningsstadietmellan mellan Grums och Kil. Hur många öden har förlösts där?

Miss P och jag pratar om New York på sextiotalet. Vi tänker att mycket var mycket lättare då. Snuddar vid tiden. Tänker på den. Och hur stressad, söndertrasad och sliten den är idag. Med kraftslag mot våra käkben slår tiden aldrig ro, inte ens i en hotellbar i Karlstad. Tiden lunkar fram i lyxbaren mellan timrå och färjestad.

stressig fokusering

ROCKFOTO - stay updated

LOESJE - Göteborgsgrupp? Någon mer som är pepp att göra stan vacker?