att ta tag i saker

Matilda roddar om sitt liv.

from solna with milkDagen D tillfaller som allra bäst när man åker tjänsteresa från utbildning i solna. Då kan det se ut så här i förstaklassen. Räkmacka, nötter, choklad och finaste filmen Milk som jag och Calle pimplade en och annan flaska rött och vitt till. Jag blev alldeles fnissig och gick hem till linnea. Vi planerade in berlin och stockholm i våra liv. Fortfarande är jag kvar i 78 och san franciscos gator. Borde för jämnan sova. Nu.

wiiiii!


norway ovanför molnenFinns det något annat sätt att beskriva frihet? Total tystnad. Total oändlighet. Tjugo meter upp i luften. Överallt vitt. Bara vitt. Dimma och puder med spegelglas. Ser ingenting men jag har en hiskelig fart över vidderna i landet dyrast.

äventyr väntar

Hemsedal väntar. Det gör den här vännen i mitt hjärta också.


ringer och väcker gab in the morning

Matilda är spontan. Matilda har en plan.

?

Matilda är helt förstörd.

köp hamnen åker tåg istället

Köpenhamn är en stad vi åker till och käkar lunch, köper rödvin och shoppar oss lycka i under rasten. Det är solstrimmor, värme från rören i marken och sirener. Det var fint. Dessutom mötte vi praktexemplaret på en bra och vettig resenär. Han tyckte att man skulle ta det lugnt, han tyckte att sj var bra och att åka tåg var fantastisk. Han tyckte att männsikor klagade för mycket. Oh hluja. Han hade teorier om att det oftast är ickeberesta resenärer som är klagoaga och bittra. Det stämmer. Folk i största allmänhet och sjresenärer i synnerhet tror att det finns en tangentknapp till allt, som dessutom ska lösa allt. Det är en mycket intressant i-landspsykos vi lever i. Annars då? Peppen på fina inställningar och mysiga tillställningar som stundar.

en st pjäs och ett levande sömnpiller

Bitterfittan gästspelar i stockholm och det är ju inte för jämnan man åker upp dit precis. Därför tar jag och anneli oss i kragen och kränger tåg till lilla staden med huvudet. Det känns trevligt.

Annat som känns mäkta trevligt är att M2 fick mig att sova och nu kan jag inte bryta mönstret, tack och lovsång liksom. Dock med vissa hotellnätters långa, surrande och sömnlösa undantag, så sover jag. Djupt dessutom. Det var det. Är för övrigt ganska ordtafatt för tillfället, bokstäver tog slut, musiken tröttnade jag på och allt fastnade på pappret från den gröna. Det känns som en gul sommaräng när man stannar med bilen. Fritt.


torsdag du är fin

lär mig om

facebookchat med utmattade kollegor

01:07am Josefin:

sj ab blir bajs baklänges, vill bara säga det


jag vet att väntan inte leder någonstans

jag vet vad som måste göras
ändå sitter jag kvar här
och det skrämmer mig att jag kan nå dig
var du än är
och om jag behöver förklara
den skugga som vilar i tiden

förstör inga minnen
du vill inte se mig så här


kryptoni är min enda mani..

..stod det på pappret i skrivmaskinen när jag vaknade i morse. Dessutom hittade jag dom här bilderna på kameran. Roligt inslag är götaälvsbron från röda sten som jag lyckades klämma in mellan brunnsbo och schlagerfesten. Absolut inte okej att gå på schlagerfest för övrigt. Bloody sunday efter att ha sett saker man egentligen inte borde ha sett. Stabilt. Egentligen inte. Imorgon är jag i stockholm. I övermorgon också. På onsdag också. På lördag också. Söndag? Tyvärr, stockholm då. Min stad är svunna tider. Små glimtar av gamla danstimmar infinner sig ibland. Det är fint.

någon som har en lokal att hyra ut?

M2 är peppen! Konstnärskollektivet också. Min syster skriver att det bara är att sätta sig på planet och åka iväg. Jag gillar det.

vi har blivit som dom

Åh! jag älskar min nya skrivmaskin. Ord direkt på papper är totalt underskattat i denna värld.

åt vida berg reser vi

Hemma från åtvidaberg och det gråa huset med mirakelgumman. Bland annat visade det sig att jag och linnea har varit biologiska systrar i ett liv för trehundra år sedan och att jag har en manlig energi som en glasbubbla runt omkring mig. Dessutom är jag rädd för det djupa mörka blå, andarna runt omkring mig och mitt egna engerifält som jag dessvärre tror är någon annans. Blandade känslor men allt jämt ett lugn.

maggie vaknar på balkongen

Ett år efter alla andra ser jag maggie vaknar på balkongen och lägger mig för att sova med blandade känslor. Apati mest, sen vrede, sen hopp. Lämnar dock svt och det bosniska dramat på pustervik igår med en förkärlek till dokumentärer och bildspråk i största allmänhet. Kanske ska byta ut bokstäver mot pixlar. Eller inte. Imorgon ska jag och linnea till mirakelgumman och mina händer är två spända nålar. Det är dags att sjunga lovsånger säger isbiten. Tur att man har ekologiska vetekuddar för mikrovärmning. Annars hade jag saknat ihjäl mig.

Se filmen ett år efter alla andra du också.
Här.

traderaträsketDen här skönheten fyndade jag nyss. Fynd och fynd, kanske inte. Peppen på traderaruset dock.

fyndimyndi90% rea på fina svarta kläder kan man leva med. Man kan bli glad också.

tusen mil i ett nostalgimuséum vid en sjöDet brinner på jobbet. Ögonblicket är jag från tåget. Långsamma händer mot glasrutan. Solen faller. Plattar näsan mot immiga glasfibrer. Ögon mot öppna vidder. Bromsvätska från nittiotvå. Eld mot snön. Röd sjö. Vi åker tusen mil norrut. Mellan metropolen och nostalgimuséet faller solen. Rosa himmel i minnesluckan. Det brinner i skogarna och vi kan bara fara och häpna. Naturen är mäktig.