köryra och pärlolja

Idag tog anna körkort och pärlan har därmed fått nattkörningstillskott i växelspakarna. Grymt grrrrl! Har nästan glömt hur bra basement jaxx är, blev påmind av p3 så sent som idag. 90-talsbas och gympasalsdisco, Roskildehäng och allmänt pepp. Dragspel och saxofoner är nya rnb, jag säger ju det! 

 PEPP!

att flytta är nya folkhemmet

Gabriela ska hyra ut skidor till tyska turister i fem månader. Isolerad i en bergsby i världens rikaste land kommer hon att befinna sig utan dator, utan skyddskor, utan svenska cigg. Shead kommer att bli mamma i Tyskland i många fler månader. Anna kommer att antidroga människor i Tanzania. Elin kommer att hänga i riggen i trettiofem sekundmeter och sjunga U2 för fulla halsar, kanske på atlanten eller i Colombia. Det är underligt hur tiden sveper bort dom allra finaste snäckor och stenar stranden har, för att sedan ta dom till en plats man själv kommer att vandra barfota. Hoppas jag, jag kommer att sakna er allihopa. Jag och Anna och nu Janna kommer att bli panka sprängfyllda och lyckliga i storstan, jag vet inte vart vi kommer att landa. Vi har en biljett och 55 liter utrymme till det jag tror kallas livet.

Jag har lärt mig att sortera post när jag blundar, jag har en kota i ryggen och en spänning i axlarna. Det är en månad kvar i Sverige. Det är tjugoen dagar kvar i min lägenhet. Har någon någonstans där jag kan bo mellan den artonde och femte? Du kan få en engelsk pocket eller en puss på kinden. Jag lyssnar på billie the vision och the dancers, saknar festivalsommar, tiden innan sommaren och min syster.

Kommer ni ihåg när vi stängde in ett bi i en petflaska med vodka för att vi var helt övertygade om att biet var Usama bin laden eller när vi åkte nio brudar i en svarttaxt till en nattöppen korvkiosk i utkanten av Malmö? Och anna, POM POM södra teatern. Those times!


yorke

bro
    Dags att ta steget.

kvinnan som var en fyr

Är jag för ung eller sluter jag ögonen för fort? Är det hjärtat som brister eller akustiken i luftrummet som gör att jag ler? Är det nikotinet i regnet, lingsonsmaken i gomen eller ölen på den skabbiga krogen innan musiken, som gör att jag mår så bra? Jag vet inte, men ändå.

Tänker på att Persbrants stämning av aftonbladet (eller var det expressen?) gick igenom, tidningen är nu tvungen att punga ut med 500 000 stålar till  en dryg och viktig Persbrant. Hoppas det blir en evig markering till den ruskigt dåliga journalistiken i kvällspressen. Jag vill liksom inte veta varför Anitra Steen har blommiga gardiner i en herrgård eller om hur Lill-babs stickar koftor. Inte heller är jag intresserad av Persbrants privatliv eller Carolas Livets ord-fylla. No respect för dom som är det, ärligt. Jag vill veta varför det är krig, varför det finns homofober och när välfärden blir till något positivt. Ge oss korrumptionsmuggel, iq, politikersnack och feminism. Tack.

Klurar på varför det finns människor i Sverige som heter Akin SAK och LO Pak? Och varför har svenljunga kommun en ort som heter Sexdrega? Varför var jag på gretas i lördags och varför var Anna Ternheim dryg och uttråkande i fredags? På tisdag åker Elin jorden runt och jag undrar bland all hiphop, bailefunk, balkan och "put that pussy on me" hur hon kommer att klara sig, vem hon kommer vara när hon kommer tillbaka och hur jag kommer att hantera saknaden. Världen är så liten. Tänker på Ipod-monopolet, soulhjärtan, youtube-drogen och saxofoner, det går nog bra. Du ska se att det går bra.Pepp:
11:03 Lantz i P3, Janna + London, upplysning KVINNAN SOM VAR EN FYR

YouAreBeautiful

 
newi
Ägna en livstid åt denna länksamling på 
gatukonst.se. Bilden från YouAreBeautiful.com Får mig att drömma om storstäder och skit.

FETE?

mty
rekl

Tänker på hubbabubba, 90-tal och BrittaYorke. TV400 ska köpa fjärde säsongen av L-word, TT påstår att Volvos vd Leif Johansson vill höja skatten på bensin och diesel, mycket talar för att jag kommer att köpa the roots nya skiva och att ni ska läsa GP del tre i helgen. Jag har ont i nacken av postcentralens trälande, kände att det var dags att säga upp sig när jag visste vilket postnummer både Ösersund och Visby har. Mycket talar för ett intressant liv.

CHILL KVÄLL IGÅR BRUDAR!

mångfald?

joannamångmatildamånganettemång

11 dagar?

Helgen var ypperlig. Torsdag var det sticky och småbarn, sunkig äckelöl och hemska dräggminnnen. Fredag var det förfest i hammarkullen sen la fete på stars n bars. Saker som händer är att jag kommer inte in för att jag är ynka 19 bast, efter många om och men och en uppläxning i hur man uppför sig i en krögkö av en ful vakt kommer jag in. Jag tror både anna och kellys- anna hade ett finger med i spelet, tack! På dansgolvet träffar jag min kurslärare och vi dansar någon form av robotdans, det var mycket folk och sjukt kul. Lördagen ägnas åt att vakna långsamt. Snabba timmar åt att rigga upp dj-bås i Gabbis hus och spela musik för tunga fötter. Träffade massa gossiga människor som jag ganska ofta saknar (+ folk som jag inte alls saknar) och till råga på allt målade jag naglarna röda, haha. Emil är en rolig man efter sjutton glas rödvin och en skål pastasallad. På söndag vaknar jag långsamt med min motsats en centimeter ifrån. Övrig dag har spenderats på en ö. Say no more.

Jag har köpt ett månadskort för 375 spänn men ändå, 11 dagar (?????!!!!!) PANIK! jag vill inte ut på en ö och dö!

eMiL - "Undrar vad som skrämmer mig mest, det som är statiskt eller det som tar slut?"

Bethnal green?


The Actionettes at Viva Cake, Bethnal Green Working Men's Club, 42 Pollards Row, London E2 6NB, 15th April 2006
Inte för att dra förhastade slutsatser (eller för att big time göra det) så måste jag ändå bara meddela att peppen är på topp då jag och anna helt oväntat har fått ett rum i Bethnal green . Allt är inte fixat än, men den stora peppen täcker ett moln av oro i min vänsta lunga. AIGHT!

Lyssnar på Indisk festmusik
, tänker på vad citatet " jag sover med genier och igelkottar, ändå petar jag i näsan" egentligen betyder.

Ägna timmar åt:
imdb.com

Garva åt:  Axlund (Förlåt, men kan det bli mer ointressant och totalsvensson? Patetisk att jag ens läste hela.)

Arbetsfri och uttråkad

Arbetsfri och uttråkad. Mitt jobb har onekligen dumpat mig, antagligen ska jag vara glad att jag slipper regnet på alla kuvärt och skattebetalad reklam. Glad på beställning. Försöker läsa Maria Wine och komma ut Nick Hornbys oändliga böcker, ingen vidare framgång. Skickar in texter till tidningar, just för att hoppet lever. Läste en berättelse från Indien och är sugen på äventyr. När man är arbetsfri triggas förväntningana inför London upp enormt. Mycket att leva upp till, mycket att leva.

Igår var jag och Anna på Kellys tillsammans med alla flator i världen, haha. Lyssnade på komp av
Frida selander, jäkligt bra. Hon såg ut som en blandning av E-type och Anja Persson i kavaj. Tur nog var sången mer en blandning av en kvinnlig cash i upptempo, en styck Ben Harper och en rockig Tracy Chapman. Spännande. Anna köpte skivan och vi var lyckliga med skäggliga, osminkade, naturella flator. Kellys is the place to be. Kommer att sakna den raden av drag på andra långgatan när man lämnar Göteborg.

Funderar på hur man lättast sänker en SSU- politiker. Slå till en vakt, skriv en C-uppsats fördelat på Sveriges olika medier angående saken. Kör för fort på E4, låt hela världen få veta. Jag är egentligen rätt kluven till synen på dig Anna Sjödin. Mest för att jag inte är så mycket för C-uppsatser och subjektiva rättsprocesser, fan jag är ju inte ens sosse.

14:29

På vägen till ICA hittade jag en spruta bland löv och blöt asfalt, såg ut som en heroinspruta, senast jag delade ut post i gamlestan fick jag absoulut inte ge ut koden till någon what so ever eftersom det hade varit för många knarkaffärer i området. Va fan liksom?

Min nya heltidssyssla;
DN.se

Gårdagens citat:
"Jag är ingen pr- kvinna, jag är en övertalningstant!" Fy fan för att citera sig sjäv, men ändå, haaha.

Pepp:
- Lappar! Vissa dagsstreck kommunicerar jag och Gustav enbart med lappar, det blir utskällningar och tackanden, lånade tepåsar och stulen ketchup. Idag fick jag en lapp av Anna.

- Imorgon, då sker the great bokning av flytten.

- Chixx från bygden, nu är jag pepp igen!
1. Bra va?

- Coppola

coppola på en vägg


kirsten
Kära folk, om ni ser den här planchyn på någon buss, vagn eller vägg så kan ni väl ta ner den till mig. Istället för era vägskyltar, passfotoskyltar och leriga carolaplanscher. Liks, Kirsten, du är så snygg, saknat dig, vart tog du vägen efter bring it on?

dagarna bara går och går

Idag på morgonkvisten har jag tagit emot hotellgäster ofrivilligt, käkat upp mig på ungersk tårta för hela veckan hos farmor, beklagat mig över min summa på bankkontot och genom det fått 100 spänn av farmor. Kommit till insikten att jag är en fattig samvetslös slyngel. Sen har jag saknat Anna (snöis) lite också, letat efter tisdag i almenackan, tänkt på Lukas Moodysson, läst Svenssonmagazine och stört ihjäl mig på cynismen. Kvällen avslutades med poetry slam alldeles själv. Där träffade jag Tove, vi och resten garvade åt en jävligt fräck brud som gol som en tupp på indiska i exakt 2:46 sekuner. Inspirerad som en liten patetisk tonårstös skrev jag en text för uppläsning om mina märkesskor, den blev bra och jag blev nöjd. Dagens besvikelse är att jag råkade radera ett av Annas sms innan jag hann läsa det. Den trevlig dagen till ära rörde jag vid en stor nya flatscreen (haha), tänkte på materialismen, tystnadsplikten i högsta domstolen och det digitala tv-nätet. Jag har sagt det innan, säger det igen, det är ett intressant liv människor.

Saker som jag vill ha här nu;

- IAudio U3 2 GB Svart
- Damien Rice
- Henrik Schwarz
- Ally McBeal
- Snögubben

wierd dreiw

Idag är jag ledig fast jag hade nog hellre varit på jobbet. Man vänjer sig vid tanken att dagarna går fort, att virra runt på en cykel i olika delar av stan och att gå upp klockan 05:00 är inte längre jobbigt. Idag vaknade jag av någon annans väckarklocka, var trött, men man lär sig att leva och totalt ignorera tröttheten.
Åt pepparkakor och te i morgonmörkret. Mys! Somnade om och drömde om att det fanns en gata som alla nya "londonsvenskar" kom till först när de steg av båten (båten?). Jag och anna fick sova första natten i en torktumlare, andra natten i en eka som låg vid hamnen och tredje natten hos en kvinna som bodde i ett hus som var ovanligt likt min grannes hus, hon var dement och vi beklagade oss (tillsammans med en bunt andra nya "londonsvenskar" att det var så här det var dom första veckorna. Anpassning girls!
Vi träffade Helmré, han fick bo i NK- huset för han hade så flashiga kläder. Sen hade Gustav flyttat dit också, därför hade vi en stor fest på gatan. Synd att man drömmer, tur att man flyttar.

- Chill vattenpipakväll igår brudar, mer sånt!
hosstwinner1
Värt: vägar,                                                       winnerbäckkonsert,                            Fika i en trappuppgång i masthugget

Lyssna på: Hans Appelqvist - Naima tecknar i ditt skrev Kärlek ger vila
Och
Ebba Forsberg (jag har saknat dig i mina öron)

Läs: Edit Södergran - Vierge moderne (kvinna, I love you!)

Garva åt: Att min krönika har fått 44 kommentarer (bland annat Matildas morsa har kommenterat, sweeet), är det ens så många som läser attitydsidorna? Ganska vettig diskussion men futtiga och ogenomtänkta argument sänker hela sidan.

EVOKE RELEASE PARTY

Fredag 10 November
 
EVOKE RELEASE PARTY
 
USCB Allstars
 Den nystartade street- och skateboardklädmärket Evoke Apparel bjuder in till releaseparty. På scen Jakob Bergman, Spiss och USCB Allstars.
Det blir även förhandsvisning från den pågående inspelningen av Evoke Skate Video. Alla är välkomna.
 Entré: 50:- Åldersgräns 18 år
Vi öppnar kl. 19.00
Meny & bar
För mer info om Evoke se: www.evoke.se

1. Någon som helt ärligt inte känner för att hänga på?

Igår var det Halloween (varför ens?) anyway, saker som hände var att vi inrättade en usel standard på bålen. Den sista var inte god, mitt tyska vin är som krusbär i drinkar. Shead slänger sin mobil i marken så att den inte fungerar i hopp om att inhava någon slags respekt. Sött. Väl framme trängs vi bland dreads, skelett och spader ess. Jag dansar med e´n brud som bara skrattar och jag sitter på en vind full av glasfiber, burkar med spagetti, slajm, äpplen i och en snögubbe i typ tre timmar. Sen somnar jag och snögubben i en säng med fyra andra. Sen förflyttas vi till en soffa för att hon som bodde i sängen ville sova. Det visade sig senare att hon sov med oss på soffan. På golvet låg dreadsbrudar. Och hela festen påminde allmänt om zappho. Men det var ändå lite wild and crazy.

2. Varför glömde människorna från bygden mig på en vind med en snögubbe i ett kollektiv i mölndal?

21 VS. Klimateriekossa

115589-6
Två Matildor på krogen.
TYP HEJ! Jag skulle vilja säga grattis Matildy, jag hade inte alls glömt dig. Jag har typ klimateriekris och du har 21-årskris. Det är ett hårt liv vi lever. Men ge mig mer galenhet. Galet ska det vara kvinna, GRATTIS!

Självmord Hur kan dom göra det åt mig?
Jag hatar att jag ser ut som tant Ava korsad
med en säl eller möjligtvis en odlad gris i en
ihoptryckt spilta i Danmark. Men man kan ju
inte göra annat än att garva åt det.

K'naan

 
 
20:14

Mitt liv är så händelserikt, verkligen. Idag har jag skrivit en text som kommer att få vem som helst att svimma vem som helst att falla på knä och vem som helst att gå på tårna för mig. Jag skriver mycket these days, flera dokument texter per dag. Under september skrev jag noll. Jag är kanske lite tråkig. Men när man jobbar heltid på posten blir livet lite för monogamt för mig. (Det är en bortförklaring)

Idag har jag gjort såpass intressanta saker som att träffa en gammal klasskompis från högstadiet och pratat om absolut ingenting i typ tjugo minuter. Protesterat mot nationalister i kommunfullmäktige genom att stå som ett fån och titta ner i kanalen och lyssna på Stina Nordenstam. Jag har även jobbat på posten och varit relativt lycklig över att en trevlig brud bjöd med mig till demostrationerna för att sedan vara tämligen besviken över att hon var tvungen att jobba över. Elin sa att två lärare hade använt två av mina publicerade texter i undervisningen på donnar, haha what? Känns gooodie faktiskt.

Jag har nästan träffat Moa, varit på statsbiblioteket och lyssnat på den där Croall. Det är modigt att stå upp mot olika ismer och ännu mer beundransvärt att sitta på en stol och säga att man är lesbisk. Borde ta och läsa hennes bok. Nu väntar jag på Gustav, vi ska dricka te och prata om livet. Vi står varann närmre än någonsin nu. K'naan börjar om tjugo minuter och mina ögonlock är klistrade från dagen om högst tio. Jag hade ändå inga cash att betala men man kan ju alltid låtsas att man var där, föreställa sig hur han var och hur det lät.

Läs: Ida Linde - Maskinflickans....eh någonting heter den.
Janna det var väl hon från poesifstivalen?

Jag saknar människorna från bygden. ♥

saker jag tänker på

1. eMiL jensen
oke

"Hur lyckliga kan vi bli
vi som vet vad stjärnorna består av

och hur magiska kan vi va
när vi vet vad hjärnorna består av

hur älskande kan vi bli
när vi vet vad när vi vet hur"

2. Kärlek
 kärlek

3. Flytten