idag skrev jag ett brev

Stressad, lat och skamsen skrev jag ett förhastat brev till en bild, en gubbe på ett papper som jag fått av sara. Det är till alla som reser, alla som flyttar och alla som lämnar mig. GAH!

"Hej.

Anna sa att hon minns när du putsade fönsterrutorna så energiskt och målmedvetet att det bildades sprickor och små glasbitar som trillade ner i den gröna soffan. Det var i här du vet, när dom fortfarande inte hade sågat ner björkarna och byggt bostadsrätter på gräsmattan. Du vet den gräsmattan vi brukade slänga fimpar och förlorade bingolotter på. Minns du?

Idag skiner faktiskt solen, medelåldern är ute och medelåldern plus står och pratar nere vid fiskståndet. Inte en enda kotte i vår ålder, möjligtvis han på den orange cykeln.

Du skulle varit tillbaka vid det här laget, skulle redan varit här med din överbelastade hjärna men jag antar att det var flaggskeppet i dina meningar och drömmar som håller dig kvar. Har det kastat ankar där du är nu? Du vet det blåser ganska mycket här idag och mina lungor osar orkaner, fast på arbetet är det ganska tyst och stillsamt.

För här är allt som vanligt, på balkongen känns huset som ett feluppställt odr – paket i en öken. Motorvägen mullrar tjugofyra timmar om dygnet. Och den där planschen på björk fortsätter att flagna bort ju mer bacon vi steker med matfett och inte den dyra kravodlade rapsoljan du vet. Den är som en prydnad, som det dyraste vi någonsin ägt. Allt är om vanligt förutom att Sigge har tagit ditt rum och satt upp en plansch på ”My Little ponny” mot den vita väggen. Han säger att det är ironiskt. Varför det skulle vara kul vet väl inte ens hans högra halva. Men du vet, allt är verkligen vanligt här.

Du var inte vanlig. Jag är glad att du åkte. Funderar på hur mycket av det som du packade ner i hjärnan som du upplevt. Har du sytt sidenklänningar till främlingar i Camden, eller har du planterat björkar i Hyde eller har du gjort just ingenting som jag sa? Säg att allt är som vanligt där du är.
Säg att balkongerna har sådana där vita fönsterbrädskrukor med rosa pelagonier i. Säg att Hemköp ligger just runt hörnet och att mjölken är tre kronor billigare där än i dom stora varuhusen.
Du vet väl lika väl att pusslet i dig var som legobitar av is, lika spräckliga och sköra som sprickorna nere i cykelrummet. Det känns som om jag kommer att rasa här utan dina estradögon, precis som cykeln i rummet du vet.

Solen skiner idag du och det är en bra dag att tänka på dig. Ditt gamla skrivbord har fått ge plats åt en stor lcd-tv som vi köpte på Kvibergs marknad. Och vi har skaffat träpersienner till de fönstren som vitter mot innergården. Dina kläder har stuvats undan och faktiskt, vi bygger inköpslistor av dina gamla dikter. Har tonvis av högar med gammalt rutigt papper och suddade meningar, varför hade du aldrig ränder föresten? Mycket lättare att skriva då.

Jag har inte hört från dig på länge. Saknar dina ”twin towers” av drömmar och lösningar, möjligheter och ord. Ditt plåster på knäet var inte något man kunde flytta ifrån du vet, jag vet det. Det är någon som lägger kvistar utanför vår dörr, små, små knoppar samlade med en bunt löv. Ibland tror jag att det är vinden, ibland tror jag att det är du. Ibland så tror jag att du sitter bredvid mig och dricker en kopp te eller att glassplittret i den gröna soffan fortfarande finns där.

Det blåser ute på balkongen, skogen bortom villorna till höger låter, eller mer visslar till motorvägen. Utemöbler i plast från Netto är inte att rekommendera. Det är så obekvämt att tänka att man sitter här och dricker ett glas ICAmorgonjuice. Men jo tack, jag mår bra. Hur mår du?"


poessii
Glöm inte underjorden på  fredag, i'll be there!

 lördag är det indisk fest hos mig och alla som har planer på att dyka upp måste medta curry, vattenpipkol, saronger, arabisk musik (inte för att det har något med indien att göra men det är mellanöstern och bortåt typ) Helst Hakim. Alla som har planer att inta min boning i antingen turban eller lättklädd sarg runt kroppen måste åtminstonde (!) kunna ett ord på Indiska (bathma eller vad dom kallar det, eller är det en hudvårdsprodukt från åhlens?) En sedvänlig bål kommer att upprättas och det finns planer på att utöka festandet med ris och kyckling. Antagligen beställda från en thaikrog runt hörnet men (vafan) mellanöstern och bortåt. DU är bjuden om du är värd det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback