tre bra argument är bättre än sju bra argument


TRE SAKER SOM JAG TÄNKER PÅ:

Elva/tolv har jag kursprogram 9-17. Samma dag 17-21 har jag tenta på universitetet. HUR?
Mitt nya jobb känns som en varm famn.
Hur pluggar man tågtrafikregler på 200 sidor?


08_-_the_postal_service_-_this_place_is_a_prison

Åh! Jag hade tappat bort the postal service, men nu hittade jag alla låtar typ.


strama världar

Hej Universitetet. Lite konkret, hur stramar man upp en text?

sju år är en del dagar

image148

Imorgon spelar minnen på nefertiti, jag kände Marina långt innan du gjorde det.


Har tentakramp i armbågen och ett hål i en tand som jag skaffade mig en gång. 16:47. Lyssnar på Marvin Gaye och springer flera tusen dagar tillbaka till ett ställe där jag bodde förut. På DN hittar jag den
här artikeln. I en vindsvåning på Hinsholmen ser jag en av farfars tavlor på väggen. Molnen är mulna över havsöppningen. Hur kan ett hav öppna sig? Hur kan mina händer kasta decilitermått i ugnen? Det skymmer över en oanvänd amerikansk fotbollsplan. Roy får åka kvällståg utan passagerare över Öresundsbron ibland. Jag rullar på rälsar i kultvagnar. Det rinner fullkornsris längs den matiga ådran i min kropp när jag läser om Augustpriset, folkteatrar och huliganer. Jag känner en man som man kan prata vänskap med. Det hjälper. Folk bestämmer sig. Vädret ändrar dig. Sju år är en del dagar. 


divided och ett fruset minne

image147
Det är ett stort hål i mitt mitt minne mellan mitten på augusti och oktober. Köper en Canon i protest mot en stulen nikon. Vill frysa hösen tills leveranstiden är slut. Jag håller dig i handen och en puls på normal*300 klappar våra hjärtådror i ryggen. Lyckan kommer med kärleksband. Precis som kemisk ångest blir jag exalterad av motorvägens puls, 208 kronor i timlön och ett liv på resande fot. Någon som är flera hundra tankar äldre än jag frågar om vi ska sätta på kaffe femtio gånger, samtidigt som hon tar en slurk av kaffet. Jag läser om att Elin Wägner varnade oss för civilisationen. Sextio år senare är mitt största hot mot världen hur jag sorterar mina konservburkar och att jag inte kan påverka makthavare, svin och påskrivning av protokoll. Hur lång tid ska Elins böcker slå som klockor mot våra trumhinnor innan vi fattar att kaffet ligger i en kopp som vi redan håller i handen?

ylparapFound it. Jag blir så hoppfull när jag hör den här låten, känner för att gå till prästen och bekänna mina synder fan. Jag tänker på anna. Inte för att du har så mycket med den här låten att göra men ändå. Det som har hänt mellan oss är sjukt, öh jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men det är bara så banalt och patetiskt hur det har artat sig. Jävla separeringsprocess tjugohundrasju typ. Vuxna människor. Handlar´n på ICA har sett mindre. Jag är så sjukt irriterad på dig och du är säkert helvetesbesviken på mig. Innerst inne liksom. Gissar på att det smälter med dagarna. Jag skulle vilja höra dig säga allt du vill säga till mig, in my face, skrik så att vi alla brinner snälla. Helst av allt skulle jag vilja se dig rycka på axlarna och gömma dina känslor sådär uppenbart, för det är mer du. Sen säger jag att jag är irriterad på dig. Och att jag är ledsen för allt. Sen förväntar jag mig en ursäkt. Du skulle inte förstå varför. Kaffet skulle kallna. Du börjar ändå skriva saker i stil med "peppppp!!" istället för ingenting i min qxgästbok. Jag skulle bli glad. Men inget skulle någonsin bli som förut.

Prästen öppnade luckan och gav mig en tequilashot. Jag dunkade näven i bordet och gick vidare, utan laster på ryggen. Vad säger du?


malmoe monroe baby


Hittade Barcelona på nån man-i-exil-blogg. Vet inte varför jag tycker det här är pretto.
Kanske för exilmannen var det. Fast ändå känns det vara allmänt bra i kroppen
när någon sjunger om trähus fan.

Ge mig:
Malmö
Universitet
Öl
och Montt mardié version av umbrella.

järnvägar på villospår

I lägenheten ovanför min flyttar en poesikvinna från kursen i höstas in. På ett seminarium snackar vi om Amandas resa i Malaysia. Det visar sig att hon har rest med Karins syster. När jag ringer till SJ blir jag vidarekopplad tre gånger, det slutar med en telefonsvarare in my face. Världen känns så liten och lätt men SJ känns så stort och komplicerat. How come?


pengabrorsan ge mig slantar

saldo: 69,41

rent spontant: fan också

?

19:15
Rent spontant tänker jag; FITTA fan

Sen lyssnar jag på
Anna Järvinen och tänker rent spontant att min kudde luktar du när jag vaknar. Trösten somnar i fosterställning i ditt hjärta. Kom hem..

22:15

Hon har somnat på min axel och jag tänker på att Göteborg är ett litet grinigt småbarn. Det är svårt att känna jävelskap när tandvärken väcker mig midnatt+ tre timmar. Slipar kinderna mot lejontrappan och frågar mamma om jag är tillräckligt vacker..pateet? Sen tänker jag på Janna, franska filmer, koffein och sprit...fan du


google is watching you

image146

Al Gore vinner poäng mot Bushen
 i samma minut som jag googlar på mitt egna namn på google och hittar det här -->
haha Carro sitter på Cypern när vi andra biter oss i kinderna i kylan som dämpar löven. Vi går på Poetryslam och lägger en kanelbulle av kärlek i pengahatten. Vi åker flera årtionden tillbaka till ett funkishus i centrala Borås och andas ut..

 

att bo i en bostadsrättsforening i en förort

image145

Jag läser en blogg om multiplikation och hizabollah.
Det påminner mig om Miss P och hennes bostadsförening. Det tog en månad för dom att godkänna Miss P med fast jobb, borgensman och ett färdigt lån. Anledning till dröjsmålet: Ingen. "Ty alla ungdomar är likadana" Hjälp människor, generationsbyte nej." Vakna styrelsen. Hej. Kortedala är numera en förort där människor blir skjutna med sju skott i magen mitt på torget.
Det är fan inte 1956 längre, det finns ingen fina gatan och sossarna är sedan länge borta okej?. Miss P möter styrelseordförande i trappan från källaren. Miss P säger att torktummlaren är sönder och den här dialogen följer.

Styrelseordförande:
- Men det skulle du sagt direkt!!
Miss P:
- ja, jag säger till dig nu att den är sönder
Styrelseordförande:
- Men när du gör sönder den så ska du säga till direkt hmpf
Miss P:
- Jag har inte använt den, den va trasig när jag kom
Styrelseordförande:
- Hmpf

Miss P gör livet surt för Styrelsen. Hon syns vettu. Tänka sig att det är folk som faktiskt jobbar och inte kan vara med på det gemensamma städdagarna. Det besvaras med en lapp i brevlådan att man "får en andra chans" på nästa städdag. Tänk om man är upptagen? Tack för den andra CHANSEN fan. Vi vill inte rensa era rabatter. Styrelsen på kalendervägen är väl bara vana vid rastlösa pensionärer och arbetslösa inskränkta sossar. Hej välkommen till sverige tjugohundrasju.
Styrelsen vill att Miss P ska ta bort hennes kylskåp som står på den gigantiska vinden, men styrelsen får ha kvar sin symaskin. Ty det ska vara helt rent och tomt på den stora vinden. Sådana är reglerna. Till och med grannar som inte är med i styrelsen öppnar dörren när Miss P ska till jobbet och säger åt henne minsann. Ta bort grejerna på vinden!! Yes, score eller vadå. Nu har stackars lilla mannen samlat poäng hos styrelsen. Kanske men bara kanske vettu får just DU får komma på kafferep!

Styrelsen på kalendervägen är misslyckade människor som antigen gått på a-kassa eller jobbat med något slags meningslöst postjobb där de inte har någon som helst makt. Miss P har köpt sin lägenhet, den är alltså hennes. Men Styrelsen måste godkänna hennes inredning. Ty här ska hon inte komma och tro att hon kan göra som hon vill. Miss P kan när som helt bli utesluten från föreningen om hon gör något som inte faller i föreningens smak. Vad kan det vara? Smälla dörrar kanske? Prata högt på gården? Äh fy fan. Ge oss en advokat och en aftonbladetjournalist för fan. 

Bild: Kalendervägen 2008