ge mig fredag hela livet

Heja livet. Kom precis efter en promenad och världens mysigaste fredagsmys på movieart med anna, shead, emily och okänd. Det är inte ofta man tänker på totalt underskattade movieart med sitt förhållandevis ocreddiga läge, precis bredvid jurassic park. Skinnstolar, ljusslingor, skratt och novemberljus. Bättre kravlöst häng får man fan leta länge efter. Nu ska jag förhoppningsvis kunna låna lite filmer av linnea och sedan vidare till tilda och laga potatissoppa till Mirjam. Heja livet.

mina fina människor
Åh så kul att så fina människor kom igår. Nu har jag städat och fixat. Mitt hem är så sjukt övermöblerat att det är mysigt. Speciellt när man fyller alla kvadratmetrar med vänner. Kvällens mest oslagbara var ju lätt när jag och calle med team SJ AB utklassade allt motstånd i musikbuzz. Dessutom fick vi till det på en hit me one more time-duett med britney. Och så är bilderna totalt rippade från
anneli

på väg till levnadsbidraget och nya soffan


sömnlös i uppsalasyndromet - jag ska få

Idag åker jag till uppsala. Från hotellrummen ser man hela uppsala åt öster. På natten är det fint. Sist jag sov eller rättare sagt, inte sov i uppsala såg man kyrktornet framför fullmånen. Det spökar på hotellet där. Och det finns för mycket speglar överallt. Dessutom brukar x2000 bli inställt i sista sekund. Och försenat. När klockan är fem får man frukost i en brun papperspåse också. Med tanke på sömnlös i uppsalasyndromet så blir det nog kings of leon hela natten. pepp!

i'm dyin to belive that you're out there...lunden darlin.

Året är 1908. Lunden är bara ett berg med åkrar och bondgårdar och sköna lundar. Kanalen i stan står öppen och spårvagnarnas hästkrafter är helt fysiskt verkliga. Män i hattar och förstryckta kvinnor utan rösträtt går på gatorna. Strålande, kylig luft och leveranser från hamnen klockan är vid lunch. Året är 2008 och jag sitter i mormors kök. Hon glömmer vad hon säger och frågar samma saker hela tiden. Det är förvirrande och glansigt i ögonen. Men det är inget som stör drivenheten i hjärtat.

Klockan är någonstans runt fem och midnatt och när jag tänker på min släkt, på hur göteborg har förändrats över hundra år genom drivkraften i människan. Vi stannar aldrig upp. Andas. Gatorna är nersmutsade av kapitalism och elektricitet nu. Lunden är en bombstad med dyra bostadsrätter. Det finns ica, gym och fotbollsplan men inga lundar. Min släkt är över åttatusen år. Min släkt är fylld av starka kvinnor. Mamma, moster, mormor och farmor. Glans över ögonvrå. Det gör mig stolt. Till skillnad i från den tid jag lever i. Småfolket flyttar in på min bokhylla, på min lysknapp och under sängen. Vi växer aldrig upp, vi blir aldrig stora. Människa du står stilla. Men tiden glider längs dina fingrar. Teknikgift mamma.

kära datageneration..

Sitter fastklistrad framför min nya baby leopold. Som till och med checkar stavningen på min mail. Har också fixat mitt torrentprogram som nu fungerar helt fantastiskt. Filer som jag har piratfrossat mig i är bland annat alla album av kings of leon, cat power och john legends senaste där "this time" är hösten i genom alla ingångar, speciellt stormbyarna i öronen, snikens kulle i blåsten, staden ovanifrån, plåten mot teglet, tankarna mot kylan. Har verkligen saknat musiken. Tacka gud för att jag inte kan leva utan min dator.klä på oss ut


 


organiska försäljningssiffror

Ironiskt nog är H&m:s organic cotton-kollektion tillverkade i bangladesh. Som inte direkt är välkänt för att erhålla bra arbetsvillkor. Inte för att dra några förhastade slutsatser dock. Dessutom är det kul att titta på när ekologi blir till försäljningslogi. Men också ledsamt. För att bli glad lyssnar jag på Firefox remix av hello saferides "Anna". Men sen blir jag bitter över att jag missade annikas konsert igår.

det räcker nu det räcker åt alla

Kyrkan som en myndighet. Äktenskap genom äktenskapsbalken. Nyheterna kommer med senaste nytt dock. Alliansen krossar kristdemokraterna. Kristdemokraterna hamnar under spärren. Kämpar dock in i det sista genom korkade debatter och argument präglade av okunskap från alldeles för många obildade journalister och kyrkliga byråkrater. Elisabeth Sandlund till exempel. Vill du läsa Elisabeths underbara journalistik? Gå in på dagen.se. Där finns även fler exempel på fantastiska texter författade av tjugohundratalets mest brighta juesussuperstars.

Det som irriterar mig mest i frågan är att folk tycks leva i passerat sent åttiotal. Kan tänkas att de sitter hopträngda i sina små radhus på lidingö utan någon som helst insikt i hur samhället faktiskt ser ut. När flera kd-fascister från regeringen säger att kyrkan välkomnar alla själsligt men inte när alla vill få en myndighetsförklaring på sin kärlek, känns det som jag inte finns. Som ett öga i en mosad massa homosexuella. Där är jag. Liten och mänsklig. Seriöst. Fast än jag för länge sedan är över stadiet där jag typ orkar bry mig om bakåtsträvare, känner man ändå en ryckande nerv i hjärnstommen när man inser hur blinda folk är. Och hur jävla osunt religion är. Speciellt när religiösa samfund samtidigt är myndigheter. Dessutom är det så -91 att haka upp sig på kön. Man eller kvinna spelar ju faktiskt inte ett jävla dugg roll. Ge mig mer piratgeneration i regeringen tack. Vill du gå ur svenska kyrkan så kan du gå in här: http://www.blankettbanken.se/filer/utkyrkan.pdf.

ps. sjukt störande att jag inte kan fixa länkar på blogg via mac. varför? 

när prylgenerationsbarn går på stan


..så kan dom lätt hitta extraprisvaror och slå till utan tid till eftertanke. Barn som jag köpte då alltså en Macbook som inte längre tillverkas. Vit som friheten, inte i aluminium som vapnet. Lär dig leva med din mac säger killen på stan. I will. Time Will.

tell your mama, vote obama- John McCain slår på sin kampanjsida www.johnmccain.com fast att äktenskapet är en förening mellan en man och en kvinna som inte bör utökas till att gälla andra. Andra hbt-frågor nämns inte på hemsidan. Utifrån hur McCain röstat i senaten och hur han uttalat sig i media har han följande inställning i viktiga hbt-frågor: nej till förbud mot diskriminering i arbetslivet på grund av sexuell läggning och könsidentitet, nej till avskaffande av "don't ask, don't tell" inom försvarsmakten och nej till införande av federalt författningsförbud mot samkönade äktenskap. Han stöjder dock att delstater inför författningsförbud. McCain har uttalat tveksamhet till den möjlighet som finns på många håll i USA för samkönade par att adoptera barn. Hans vicepresidentkandidat Sarah Palin har för sin del uttalat sig för ett federalt författningstillägg som förbjuder samkönade äktenskap i hela USA. Källa: qx.se

Haha! Är det någon annan som är seriöst rädd för att john mccain faktiskt vinner? Forskning visar på att krigsfångar som han har allvarliga psykiska trauman och problem och borde definitivt inte run for president i guds lilla supermakt. Dessutom är hans lösning på västvärldsproblemet att oljan förvinner, att borra mer! oh no he didn't! Faktiskt.